Honden en Katten trimsalon
Chicabella

Get Adobe Flash player
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
a.jpg
beschrijving1.jpg
b.jpg
beschrijving2.jpg
c.jpg
beschrijving3.jpg
d.jpg
beschrijving4.jpg
e.jpg
beschrijving5.jpg
f.jpg
beschrijving6.jpg
g.jpg
beschrijving7.jpg
h.jpg
beschrijving8.jpg
i.jpg
beschrijving9.jpg
j.jpg
beschrijving10.jpg
k.jpg
beschrijving11.jpg
l.jpg
beschrijving12.jpg
m.jpg
beschrijving13.jpg
n.jpg
beschrijving14.jpg

Uncategorised

Hierboven ziet u enkele foto's van voor en na de behandeling

Tarieven

De prijs voor de behandeling is onderverdeeld in vachtcategorie en grote van de hond. Bij de behandeling is inbegrepen de verzorging van ooringang, nagels en evt. anaalklieren. Wanneer uw hond een andere vachtbehandeling als standaard nodig heeft (bijv. klitten/vervilt) kan dit consequenties geven voor de prijs.

Meerprijzen gelden voor:

  • Vlooien
  • Klitten/vervilt
  • Agressief of moeilijk te behandelen

 

Voor een indicatie van de prijs voor uw hond kunt u contact opnemen met:

036-5296909 of 06-51669539.

 

Behandelingen dienen contant te worden afgerekend!!

 

 

 

Welkom op de site van chicabella.

Honden en kattentrimsalon Chica Bella

De beste verzorging voor uw hond en kat!

 

Mag ik mij even voorstellen mijn naam is Cindy van der Hoorn.

Sinds 2006 ben ik de trotse eigenaar van honden en kattentrimsalon Chica Bella. De interesse voor dieren is er bij mij van jongs af aan al geweest. Ik ben opgegroeid met Paarden, kippen, schapen, konijnen, katten en een Bouvier die ik op jonge leeftijd al zelf plukte.

Omdat onze New Foundlander Hierro last had van voedselallergie en ik hem daardoor, dagelijks moest wassen en verzorgen voor het genezingsproces ben ik mij hierin gaan verdiepen. Ik vond het allemaal zeer interessant en wilde van mijn hobby mijn beroep maken. De opleiding hondentrimmen heb ik met goed resultaat gevolgd bij het Huisdier en Kennis Instituut te Bunnik. Ook heb ik ras specifieke cursussen gevolgd, en ook op het gebied van voedig heb ik mij gespecialiseerd om onze klanten goed kunnen adviseren.

Onze trimsalon is vernoemd naar voor ons een zeer bijzondere hond Chica Bella waar wij helaas in 2004 op 8,5 jarige leeftijd afscheid hebben moeten nemen.

 

Algemene informatie.

 

Onze trimsalon is geopend van maandag tot en met vrijdag, wij werken uitsluitend op afspraak en hebben ruime openingstijden. Voor een afspraak kunt u altijd bellen met 0365296909 of 0651669539, of stuur een bericht via het contact formulier. U bent altijd van harte welkom voor een persoonlijk gesprek en advies.

Hou bij het maken van een afspraak rekening dat er een wachttijd kan zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk wanneer u uw hond komt ophalen om direct een vervolg afspraak te maken, dit om lange wachttijden te voorkomen.

Omdat ik wel enige tijd met uw hond bezig ben, raden wij u aan uw hond echt goed uit te laten, voor uw hond is dit ook een veel fijner, dit om ongelukjes te voorkomen vaak voelt de hond zich hier niet prettig bij. Ook is het beter voor de hond i.v.m. alle behandelingen van wassen, fohnen etc. om niet met een te volle maag bij ons te komen. Tot slot stellen wij het op prijs als u evt. bijzonderheden van de hond vooraf laat weten.

Wanneer u verhinderd bent dit gaarne uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch aan mij doorgeven anders zijn wij genoodzaakt de voor u vrij gemaakte tijd in rekening te brengen. Zie onze algemene voorwaarden.

 

Honden- en kattentrimsalon Chica Bella

Frederik van Eedenweg 73

1349 CN Almere

06-51.66.95.39

036-529.69.09

Lid van ABHB

kvk 39095931

 

 

VOEDING

Past de huidige voeding wel bij je hond?

Een groot gedeelte van de honden in Nederland krijgt een voeding die helemaal niet goed bij hem past! Heeft je hond last van 1 van de onderstaande klachten, dan is het misschien tijd om hier eens goed naar te kijken.

1: Overmatig verharen.

Een gezonde hond zou buiten de standaard ruiperiodes vrijwel geen haar moeten verliezen. Honden die het hele jaar door flink haren kunnen enorm veel baat hebben bij een meer passende voeding.

2: Stinken.

Een hond hoort niet naar natte hond te ruiken als hij niet nat is. Ook hoort de vacht niet vet aan te voelen en een vies laagje achter te laten op je vingers. Is dit wel het geval, dan is het zeker tijd om de huidige voeding eens onder de loep te nemen.

3: Regelmatig krabben.

Iedere hond heeft wel eens jeuk, maar vaker dan een paar keer per dag zou je viervoeter niet moeten krabbelen. Krabben, bijten en schuren kunnen tekenen zijn dat er problemen zijn die voedings-gerelateerd zijn. Niet passende voeding kan ervoor zorgen dat de hond last krijgt van een HOTSPOT


Hotspot (pyotraumatische dermatitis)

Wat is een hotspot?

Een hotspot of pyotraumatische dermatitis is een locale huidontsteking die de hond zelf veroorzaakt door te likken, te bijten en te krabben. Hotspots kunnen in enkele uren ontstaan en breiden zich over het algemeen snel uit.

Hoe ontstaat een hotspot?

Een hotspot ontstaat doordat de hond op een bepaalde plaats krabt, bijt en likt. Meestal is jeuk de oorzaak van het krabben en bijten. Jeuk door bijvoorbeeld een vlooien- of een tekenbeet, of door een allergie. Ook een oorontsteking kan de jeukbron zijn waardoor de hond gaat krabben. Door het bijten en krabben gaat de opperhuid stuk en kunnen huidbacteriën, die normaliter geen problemen geven, een ontsteking veroorzaken. Door deze huidontsteking ontstaat er meer jeuk waardoor de hond nog meer gaat krabben, bijten en likken. Er zal een vicieuze cirkel ontstaan die snel tot een uitgebreide natte huidontsteking leidt.

Wat zijn de symptomen van een hotspot?

Een hotspot ziet eruit als een rode, natte plek die zich snel uitbreidt en jeuk veroorzaakt. De hond gaat krabben, likken en bijten, en soms zal de hond piepen van pijn.

Bij welke rassen zien we hotspots?

In principe kan ieder ras een hotspot krijgen, maar we zien het vaker bij honden met een dikke ondervacht zoals leonbergers, golden retrievers, labradors en Berner Sennenhonden.

Hoe behandelen we een hotspot?

Wanneer een hond aangeboden wordt op het spreekuur met een hotspot is het aan te raden direct de brand te blussen, de vicieuze cirkel te doorbreken. In tweede instantie is het raadzaam om op zoek te gaan naar de mogelijke onderliggende oorzaak en deze te behandelen.

Het doorbreken van de vicieuze cirkel doen we door:

  • scheren van het gebied rond de hotspot, zeker bij (half) langharige rassen
  • schoonmaken van het gebied met bijvoorbeeld Betadine of Biotex
  • jeukprikkel doorbreken met corticosteroïden-injectie
  • huidontsteking behandelen met antibioticaeventueel locaal gebruik van jeukstillende / verzachtende spray

Hoe is de prognose van een hotspot?

Bij een adequate en snelle behandeling zal de hotspot goed genezen. Wanneer de onderliggende oorzaak gevonden wordt en ook deze adequaat behandeld wordt (zoals de oorontsteking, de vlooien of de allergie) dan zal de kans op het optreden van hotspots in de toekomst sterk verkleind worden.

4: Een slechte adem.

Je hond hoeft echt niet altijd naar bloemetjes te ruiken uit zijn mond, maar als je een beetje misselijk wordt als hij of zij vlakbij je komt is er toch echt iets aan de hand! Een slecht passende voeding kan een nare lucht veroorzaken.

5: Wisselende ontlasting.

Wat is het toch onhandig als de poep van je hond op moet ruimen, maar het is bijna niet op te pakken! Wisselende ontlasting komt heel erg vaak voor bij honden. Nu hoeft de poep van je hond niet altijd hetzelfde te zijn, maar als de voeding past, en de hond verteert het goed, zou het vrijwel altijd een nette stevige drol moeten zijn. Is dit niet zo? Dan is het tijd om eens naar de voeding te kijken!

 

Hierin wil ik u graag adviseren!! Om de juiste voeding te kiezen kunt u bij dierenspeciaalzaak de Patrijs terrecht! Zij staan u graag te woord! www.depatrijs.nl

Aangesloten bij ABHB